По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 24-годишен шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотици

7 Август 2020 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 24-годишен шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотици

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.М., на 24 г., привлечен като обвиняем за това, че на 20.02.2020 г., в гр. Стара Загора, до полицейски участък “Лозенец“,  в посока юг-север,  управлявал   моторно превозно средство – лек автомобил, марка “Фолксваген“, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин,  установено  по надлежния ред с Протокол за извършена токсикохимична експертиза, като деянието е извършено повторно по смисъла на чл.28  ал.1 от НК - престъпление по чл.343б, ал.4 вр. ал.3, вр. чл.28, ал. 1 Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 20.02.2020 г., обвиняемият бил в гр. Стара Загора.  Към 21,50 часа той управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген“ и бил спрян за проверка от полицейски служители. При извършен тест, дрегерът е отчел, че шофира след употреба на наркотични вещества. Р.М. е бил задържан.

Обвиняемият Р.М. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления. Деянието на 20.02.2020 г. е извършено в изпитателния срок по предходно осъждане отново за престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.