По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж за кражба

7 Август 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж за кражба

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Г., на 35 г., привлечен като обвиняем за това, че на 2.08.2020 г., в гр. Стара Загора, чрез използване на техническо средство – клещи и градинска ножица е отнел чужди движими вещи – ел. проводници, собственост на другиго (юридическо лице), без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1, т.2, вр. чл.195 ал.1 т.4 вр.чл.194 ал.1 вр. чл.29 от Наказателния кодекс.

На 2.08.2020 г., обвиняемият Н.Г. бил в гр. Стара Загора. Той влязъл в строителен обект и чрез използването на технически средства отнел ел. проводници, които навил на рула и поставил в багажника на управлявания от него автомобил. По-късно обвиняемият бил спрян за полицейска проверка и в колата били намерени откраднатите ел. проводници. Вещите били иззети, а Н.Г. – задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 2.08.2020 г. е извършено в условията на опасен рецидив. За последно обвиняемият  е бил освободен от затвора през май 2019 г., поради изтърпяване на наказанието.

Взетата спрямо Н.Г мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.