Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа 47-годишен мъж за блудство и изнасилване на непълнолетно момиче

6 Юли 2020 г.

Задържан е мъж на 47 г. по обвинение на Районна прокуратура - Хасково за блудство и изнасилване на 16-годишно момиче

Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем С.С., на 47 г.,  за това, че на 5.07.2020 г., в гр.Хасково, се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години – момиче на 16 г., като използвал спрямо същата сила и заплашване, за да я принуди към горното, а именно - душил я, влачел я, държейки я през гърлото, съборил я на земята, удрял я, запушил й устата, като й казал, че ще извади нож, ако се дърпа - престъпление по чл.152, ал.2, т. 1, вр. ал.1, т.2 от Наказателния кодекс,

както и за това, че на 5.07.2020  г., в гр.Хасково, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление, като деянието е извършено по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст – 16-годишното момиче,  като е употребил за това сила и заплашване  - престъпление по чл.150, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 5 юли 2020 г., в гр. Хасково, в ранните часове, пострадалата се прибирала към дома си, след като гостувала на свои близки. Жилището й се намирало в друг квартал, на разстояние около 4 километра. Когато пострадалата минавала по една от улиците, близо до централната градска част, към нея се приближил непознат мъж - обвиняемият С.С. Той я заплашил, нападнал, съборил на земята, като извършил блудствени действия с нея и я изнасилил. 

Обвиняемият С.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Процесуално-следствените действия по делото продължават, като са назначени експертизи и предстоят разпити на свидетели.