По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пловдив е осъден рецидивист на 4,5 години затвор за държане с цел разпространение на марихуана и амфетамини

8 Юни 2020 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пловдив е осъден Т.Б., признат за виновен за това, че на 28 септември  2019 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, при условията на опасен рецидив

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пловдив е осъден Т.Б., признат за виновен за това, че на 28 септември  2019 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и е разпространил на едно лице от гр. Карлово, високорискови наркотични вещества – марихуана с нето тегло 3,287 грама на обща стойност 19,72 лева и на същата дата в гр. Сопот без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и амфетамини на обща стойност 4 115,48 лева – престъпление по чл. 354а ал.2 т.4 вр. ал.1 вр. чл. 29 ал.1 б. А от Наказателния кодекс.

Подсъдимият Т. Б. е признат за виновен и в това, че на 28 септември 2019 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – смес от марихуана и тютюн с общо нето тегло 0,485 грама  – престъпление по чл. 354а ал. 3 т.1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Пловдив е одобрил споразумение, постигнато между прокуратурата и подсъдимия Т. Б., с което му е наложено едно общо най-тежко наказание  в размер на 4 години и 5 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 10 000 лева.

Определението на съда е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.