По искане на Районна прокуратура – Харманли съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 42-годишен мъж за закана с убийство заради спор за имот

13 Май 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Харманли съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.У., на 42 г., за това, че на 20 юли 2019 г., в с. Троян, общ. Симеоновград, се заканил с убийство на свой роднина – престъпление по чл. 144 ал. 3 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

стража“ спрямо Т.У., на 42 г., за това, че на 20 юли 2019 г., в с. Троян, общ. Симеоновград, се заканил с убийство на свой роднина – престъпление по чл. 144 ал. 3 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство е установено, че на 20 юли 2019 г., в с. Троян, общ. Симеоновград, обвиняемият употребил голямо количество алкохол. Той и негови близки роднини живеели в съседни къщи, като ги деляла една ограда.  Семействата имали дългогодишни съдебни спорове за наследство, които приключили в полза на близките му. В резултат на приетия алкохол, на 20 юли 2019 г., вечерта, обвиняемият решил да се саморазправи с роднините си заради имотните спорове. Той започнал да вика пред къщата им, като отправил спрямо тях заплахи с думите: „Ще ви изтрепя, ще ви заколя, отваряйте бързо вратите“. След като видял, че неговия 69-годишен родина излиза пред дома, обвиняемият насочил газов пистолет срещу него и произвел пет изстрела, като му причинил лека телесна повреда. Пострадалият бил откаран в болницата. След проведено разследване, Т.У. е привлечен като обвиняем, задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда.

Определението на Районен съд – Харманли подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.