Под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково и районите прокуратури в региона се проведе Специализирана полицейска операция от служители на ОД на МВР- Хасково на територията на Хасковска област

12 Май 2020 г.

Седем мъже са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР при проведена на 12 май 2020 г., Специализирана полицейска операция за противодействие срещу битовата престъпност на територията на Хасковска област. В акцията са участвали 83 полицейски служители от ОД на МВР-Хасково.

Седем мъже са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР при проведена на 12 май 2020 г., Специализирана полицейска операция за противодействие срещу битовата престъпност на територията на Хасковска област. В акцията са участвали 83 полицейски служители от ОД на МВР-Хасково. Образувани са 4 досъдебни производства – едно за управление на автомобил след употреба на алкохол, две за управление на моторно превозно средство с чужд регистрационен номер и едно за кражба. По време на Специализираната полицейска операция са проверени 181 лица и 131 моторни превозни средства, съставени са 20 акта и 4 фиша по Закона за движение по пътищата, проверени са 10 лица с две и повече досъдебни производства, както и 30 лица, поставени под карантина и 46 търговски обекта.  На 11 май 2020 г. със 72-часова мярка за задържане по досъдебно производство на Районна прокуратура - Харманли, в ареста се намира 42-годишен мъж за закана с убийство, друг 25-годишен мъж е задържан за кражба, също  по досъдебно производство на РП-Харманли, с постатновление за 72-часово задържане на Районна прокуратура - Свиленград в ареста са приведени двама мъже за кражба от лек автомобил на  82 лева.

Специализираната полицейска операция е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково и районните прокуратури в региона, във връзка с разкрит грабеж на 78-годишен мъж в с. Браница, общ. Харманли, обл. Хасково. По този повод главният прокурор Иван Гешев посети днес с. Браница, заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, окръжния прокурор на гр.  Хасково Иван Стоянов, Маргарит Стоилов, районен прокурор на гр. Харманли  и ст.комисар Ангел Цанков, директор на ОД на МВР-Хасково. Извършителят на грабежа - Георги З., на 32 г., е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Районен съд – Харманли, за което ви съобщихме по-рано.  

Специализираната полицейска операция на територията на Хасковска област продължава, като изнесените данни са за първите часове от провеждането й.