Районна прокуратура – Пловдив се самосезира по публикации в медиите и разпореди проверка за нерегламентирано сметище в двора на училище в гр. Пловдив

5 Март 2020 г.

Днес, 5 март 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив се самосезира по публикация в информационния сайт „Трафик нюз“ със заглавие „Пловдивчани: Двор на училище превърнат в бунище, всякакви вируси ще ни хванат“ и разпореди проверка на основание чл. 145 ал.1 т. 3 от Закона за съдебната власт.

Днес, 5 март 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив се самосезира по публикация в информационния сайт „Трафик нюз“ със заглавие „Пловдивчани: Двор на училище превърнат в бунище, всякакви вируси ще ни хванат“ и разпореди проверка на основание чл. 145 ал.1 т. 3 от Закона за съдебната власт. Тя е възложена на Кмета на Община Пловдив. В хода на проверката трябва да се установят причините за възникване на нерегламентирано сметище в двора на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“, гр. Пловдив, и около него, както и има ли виновни лица за това състояние и ангажирана ли е за тях административно-наказателна отговорност. Срокът за приключване на проверката е едномесечен.