По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 32-годишен мъж, обвинен за опит за кражба от района на Тракийския университет

19 Февруари 2020 г.

 По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ж.И., на 32 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 15.02.2020 г., в град Стара Загора, е направил опит да отнеме чужди движими вещи

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ж.И., на 32 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 15.02.2020 г., в град Стара Загора, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – метален сандък, метална рамка и 4  елемента от осветителни тела, собственост на другиго (юридическо лице), без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1 вр. чл.194  вр.чл.18 вр. чл.29 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 15.02.2020 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Ж.И. решил да извърши кражба. Той се намирал в района на Тракийския университет, където се опитал да отнеме метални вещи, собственост на учебното заведение. Действията му били забелязани и бил подаден сигнал в полицията. Ж.И. е задържан преди да довърши отнемането на вещите.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 15.02.2020 г. е извършено в условията на опасен рецидив, като за последно Ж.И.  е бил освободен от затвора през май 2019 г., поради изтърпяване на наказанието. Взетата спрямо Ж.И. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.