По обвинителен акт на Районна прокуратура – Девин е осъден 59-годишен мъж, на една година затвор, за блудство с дете

27 Януари 2020 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Девин е осъден Б.Б., на 59 г., за това, че за времето от месец юни 2019 г. до 14.08.2019 г., в частен дом, пристройка към него - кухня, прилежащото му дворно място и стопанска постройка, в с.Тр., обл. Смолян, при условията на продължавано престъпление, извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Девин е осъден Б.Б., на 59 г., за това, че за времето от месец юни 2019 г. до 14.08.2019 г., в частен дом, пристройка към него - кухня, прилежащото му дворно място и стопанска постройка, в с.Тр., обл. Смолян, при условията на продължавано престъпление, извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице ненавършило 14-годишна възраст – 5-годишно момиче – престъпление по чл.149 ал. 1 във вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Девин е наложил на Б.Б. наказание от една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. 

По делото е установено, че в горепосочения период, обвиняемият Б.Б., на четири пъти, в дома си в с. Тр., обл. Смолян, опипвал детето, което идвало да играе и да кара ролери в двора на къщата му. Бил е подаден сигнал в полицията и образувано досъдебно производство по случая.

Присъдата е влязла в законна сила и не подлежи на протест и обжалване.