Съобщение на Окръжна прокуратура-Пловдив

1 Октомври 2019 г.

По повод запитвания от журналисти по наблюдавано от Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство, ви уведомяваме, че са готови резултатите от назначената химическа експертиза за наличие на алкохол в кръвта на О. Д., на 19 г., неправоспособен водач.

По повод запитвания от журналисти по наблюдавано от Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство, ви уведомяваме, че са готови резултатите от назначената химическа експертиза за наличие на алкохол в кръвта на О. Д., на 19 г., неправоспособен водач. Видно от същите, на 29.09.2019 г., в гр. Пловдив, той е управлявал, в пияно състояние, лек автомобил, марка „Опел Корса“. Близо до  кръстовището на бул. „Марица“ и бул. „Източен“ е изгубил контрол над моторното превозно средство и се ударил в електрически стълб. При  пътнотранспортното произшествие на място са загинали двама от пътниците.

Водачът О.Д. е настанен с травми за лечение в болница и към момента се намира там.  

Данните от химическата експертиза сочат наличие на 1,55 промила алкохол в кръвта на водача О.Д. при настъпване на пътнотранспортното произшествие.

В зависимост от здравословното му състояние, Окръжна прокуратура-Пловдив ще прецени извършването на адекватните и относими към разследването по досъдебното производство процесуално-следствени действия, за които ще бъдете своевременно уведомени.