По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Хасково е влязла в сила присъда за измама

23 Април 2019 г.

Окръжна прокуратура-Хасково уведомява, че с влязла в сила присъда по наказателно дело на Върховен касационен съд подсъдимата Е.М. - адвокат, е била призната за виновна за това, че на 14.09.2011 г., в гр. Свиленград, област Хасково, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила заблуждение у пострадалия А.В.

Окръжна прокуратура-Хасково уведомява, че с влязла в сила присъда по наказателно дело на Върховен касационен съд подсъдимата Е.М. - адвокат, е била призната за виновна за това, че на 14.09.2011 г., в гр. Свиленград, област Хасково, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила заблуждение у пострадалия А.В., че лек автомобил, марка ,,Тойота", модел „Ланд Круизер", задържан на 02.01.2010 г., на ГКПП „Капитан Петко войвода" като обявен за издирване по линията "Интерпол" Будапеща - Република Унгария, ще бъде свален от издирване, и с това му причинила имотна вреда в размер на 3 000 лева,  поради което и на основание  чл. 209 ал. 1  вр. чл. 54 от Наказателния кодекс, е осъдена на наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода условно. На основание чл. 66 ал. 1 от Наказателния кодекс изпълнението на така наложеното наказание е било отложено за срок от три години.

      Окръжна прокуратура - Хасково е изпратила заверени преписи от съдебните актове, ведно с мотивите до Адвокатски съвет при Адвокатска колегия гр.Хасково с оглед техните правомощия по чл.4 и чл.5 от Закона за адвокатурата.