Районна прокуратура-Панагюрище наблюдава досъдебно производство за принуда

12 Март 2019 г.

Районна прокуратура-Панагюрище наблюдава досъдебно производство за принуда – престъпление по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 12 март 2019 г., след получен сигнал, служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пазарджик са извършили претърсване и изземване в сградата на Община Стрелча, обл. Пазарджик. Сигналът е за това, че през 2016 г., назначени служители от Община Стрелча били принудени да извършат нещо противно на волята им

Районна прокуратура-Панагюрище наблюдава досъдебно производство за принуда – престъпление по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 12 март 2019 г., след получен сигнал, служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пазарджик са извършили претърсване и изземване в сградата на Община Стрелча, обл. Пазарджик. Сигналът е за това, че през 2016 г., назначени служители от Община Стрелча били принудени да извършат нещо противно на волята им – да подадат заявления за напускане без вписана дата. като в тази връзка се събират доказателства за злоупотреба с власт. По досъдебното производство са иззети веществени доказателства – документи и компютри, предстои разпит на свидетели и други процесуално-следствени действия. Работата по случая продължава и в момента, няма задържани лица и привлечени като обвиняеми.