6 Март 2019 г.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишен мъж за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества

Сподели

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.И., на 22 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 22.02.2019 г., в гр. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Сеат Толедо“, след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред, като деянието е извършено повторно - престъпление по чл.343б, ал.4, вр.ал.3, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо А.И., на 22 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 22.02.2019 г., в гр. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка  „Сеат Толедо“, след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред, като деянието е извършено повторно - престъпление по чл.343б, ал.4, вр.ал.3, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 22.02.2019 г. А.И. бил в северозападната част на гр. Стара Загора и  управлявал лек автомобил, марка “Сеат Толедо“. Обвиняемият бил спрян за проверка, като тестът за употреба на наркотични вещества отчел наличие на амфетамин и метамфетамин в организма на А.И.

Обвиняемият А.И. е осъждан за престъпление по чл.343б,ал.3 от НК – управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Деянието на 22.02.2019 г. е извършил в изпитателния срок на предходното осъждане.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че А.И. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо А.И. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.