По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишен мъж за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско разпореждане

18 Януари 2019 г.

 По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.С., на 29 г., за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско разпореждане.

1. На В.С. е предявено обвинение за това, че на 17.01.2019 г., в гр. Стара Загора и в с. Калояновец, общ. Стара Загора, при управление на лек автомобил марка „Пежо 307“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал като осуетил извършването на полицейска проверка от двама полицейски служители от ОД на МВР-Стара Загора и блъснал управлявания от тях патрулен лек автомобил, марка „Опел Астра“, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл. 325, ал.3, вр. ал.2, вр. ал.1 от НК.

 По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.С., на 29 г., за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско разпореждане.

На В.С. е предявено обвинение за това, че на 17.01.2019 г., в гр. Стара Загора и в с. Калояновец, общ. Стара Загора, при управление на лек автомобил марка „Пежо 307“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал като осуетил извършването на полицейска проверка от двама полицейски служители от ОД на МВР-Стара Загора и блъснал управлявания от тях патрулен лек автомобил, марка „Опел Астра“, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл. 325, ал.3, вр. ал.2, вр. ал.1 от НК.

2. На 17.01.2019г.  в гр. Стара Загора, по ул. „Генерал Гурко“, противозаконно пречил на орган на властта - двама полицейски служители при ОД на МВР - Стара Загора, да изпълнят задълженията си - да му извършат проверка на водач на МПС, като не спрял за проверка при подаден светлинен и звуков сигнал от автопатрулен екип на 01 РУ-Стара Загора - престъпление по чл. 270, ал.1 от НК. 

3. На 17.01.2019г. на път ІV-66622 / с. Ръжена, общ. Казанлък- с. Ягода, общ. Мъглиж/, в землището на с. Ягода, общ. Мъглиж, но 200 м източно от жп прелез, в посока запад – изток, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Пежо 307“, след употреба на наркотични вещества- метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство - престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, спрямо когото са повдигнати три обвинения за умишлени престъпления, т.е.  реалната опасност да се укрие е налице.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.