Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва разследване по бързо производство за хулиганство и др. престъпления

17 Януари 2019 г.

На 17 януари 2019 г., около 02.25 часа, полицейски служители от „Пътен контрол“ Стара Загора са направили опит чрез подаване на светлинен сигнал да извършат проверка на лек автомобил, марка „Пежо 307“ с един водач и двама пътници. Водача на автомобила не се подчинил и предприел движение през различни населени места. На околовръстния път на гр.Казанлък патрулиращ автомобил отново се опитал да спре лекия автомобил м.“Пежо 307“ но не е успял.

На 17 януари 2019 г., около 02.25 часа, полицейски служители от „Пътен контрол“ Стара Загора са направили опит чрез подаване на светлинен сигнал да извършат проверка на лек автомобил, марка „Пежо 307“ с един водач и двама пътници. Водача на автомобила не се подчинил и предприел движение през различни населени места. На околовръстния път на гр.Казанлък патрулиращ автомобил отново се опитал да спре лекия автомобил м.“Пежо 307“ но не е успял. На 200м от източно от с.Ягода, общ.Мъглиж са поставени съоръжения за принудително спиране на автомобили и след като лекия автомобил минава през тях, спира в крайпътна територия. Двамата пътници на автомобила са задържани на място, а водача В.С. на 29 години от гр.Стара Загора е предприел бягство от мястото. В 09.20 часа на същата дата лицето е установено и задържано в землището на с.Шаново, общ.Мъглиж.

Образувано е досъдебно производство за извършени престъпления  по чл.270 ал.1 от НК за това, че:

на 17.01.2019г. около 02.25 часа в гр.Стара Загора противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски служител да изпълни задълженията си.

Също и за това, че:

 на 17.01.2019г. между гр.Стара Загора и с.Ягода, общ.Мъглиж, при управление на МПС лек автомобил м.“Пежо 307“  е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл.325 ал.3 във вр. с ал.2 във вр.- с ал.1 от НК.

на 17.01.2019г. между гр.Стара Загора и с.Ягода, общ.Мъглиж е управлявала МПС лек автомобил м.“Пежо 307“ след употреба на наркотични вещества  – престъпление по чл.343 ал.3 от НК.

 Днес, 17 януари 2019 г., предстои да бъде повдигнато обвинение срещу В.С. След повдигане на обвинението ще бъде преценена законосъобразната мярка за неотклонение, която да бъде взета спрямо В.С.От събраните доказателства до момента е видно, че В.С не е осъждан и не е криминално проявен.

Активната работа по бързото производство продължава под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък.