1 Ноември 2018 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян е осъден 57-годишен мъж, на 12 години затвор, за убийство

Сподели

 Днес, 1 ноември 2018 г. по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян е осъден А.Н., на 57 г., за това, че на 08. 08. 2017 г., за времето от около 16.00 ч. до около 22.40 ч., в землището на с. Давидково, обл.Смолян, умишлено е умъртвил 51-годишен мъж, чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце по главата и тялото, вдигане и хвърляне на земята, стъпване с крак в областта на шията, като е причинил тежка, съчетана гръдна, коремна и гръбначна травма, довело до множествено травматични увреждания, причинили остра кръвозагуба на пострадалия,  и убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост – престъпление по по чл.116, ал.1, т.6 във вр. чл.115 от Наказателния кодекс.

Днес, 1 ноември 2018 г. по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян е осъден А.Н., на 57 г., за това, че на 08. 08. 2017 г., за времето от около 16.00 ч. до около 22.40 ч., в землището на с. Давидково, обл.Смолян, умишлено е умъртвил 51-годишен мъж, чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце по главата и тялото, вдигане и хвърляне на земята, стъпване с крак в областта на шията, като е причинил тежка, съчетана гръдна, коремна и гръбначна травма, довело до множествено травматични увреждания, причинили остра кръвозагуба на пострадалия,  и убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост – престъпление по по чл.116, ал.1, т.6 във вр. чл.115 от Наказателния кодекс. Окръжен съд-Смолян е признал за виновен А.Н. и му е наложил наказание от 12 години „лишаване от свобода“  при първоначален „строг“ режим. Делото е било разгледано в едно съдебно заседание с проведено съкратено съдебно следствие. Подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт.   

По делото е установено, че към август 2017 г., подсъдимият А.Н. бил нает за работа в дърводобива и бил взел пострадалия да му помага. Двамата живеели в едно бунгало в землището на с. Давидково, обл. Смолян. На 8 август 2017 г., А.Н. се върнал на работа след кратко отсъствие и потърсил пострадалия. Намерил го на близка поляна. Пострадалият бил употребил алкохол. А.Н. го попитал: „Къде ми е конят, къде ми е кошума, къде ги даде?“. Тъй като пострадалият не му отговорил, А.Н. се ядосал и започнал да го удря и рита по гърдите и главата и да вика, като това се случило няколко пъти. По-късно била повикана Спешна помощ и лекарите констатирали смъртта на пострадалия. По делото са били разпитани свидетели, представени заключения на експертизи, иззети веществени доказателства и др. Спрямо А.Н. е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Пловдив.