По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол

23 Октомври 2018 г.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.Т., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 17.10.2018 г. в гр. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,85 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест Дрегер“  –  чл. 343б, ал.1   от Наказателния кодекс.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.Т., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 17.10.2018 г. в гр. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,85 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест Дрегер“  –  чл. 343б, ал.1  от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Т.Т. бързо производство е установено, че на 17.10.2018 г. той бил в западната част на гр. Стара Загора, където управлявал лек автомобил, марка “Фолксваген“. Обвиняемият бил спрян за проверка от полицейски служители и при тестване за употреба на алкохол, техническото средство отчело наличие на етилов алкохол в организма на Т.Т. в концентрация, по-висока от допустимата в закона. 

Обвиняемият Т.Т. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Т.Т. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Т.Т. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.