Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 36-годишен мъж за опит за кражба

6 Август 2018 г.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Ц.Т., на  36 г., за това, че на 04.08.2018 г., в гр. Хасково, при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот /повреждане на алуминиева врата на офис/ и чрез използване на техническо средство /метален лост/ направил опит да отнеме чужди движими вещи, а именно – банкноти на обща стойност 2 000  лева,

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Ц.Т., на  36 г., за това, че на 04.08.2018 г., в гр. Хасково, при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот /повреждане на алуминиева врата на офис/ и чрез използване на техническо средство /метален лост/ направил опит да отнеме чужди движими вещи, а именно – банкноти на обща стойност 2 000  лева, от владението на фирма, без тяхното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини - престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, предл. 2-ро и т.4, предл. 2-ро, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „а“ и б. “б“, вр. чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс.

С постановление на Районна прокуратура – Хасково обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ц.Т. Той е осъждан преди.

 Разследването по случая продължава, включително и относно съпричастността на обвиняемия към извършени други престъпления против собствеността през последните десет дни в гр. Хасково.