Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за възникнал инцидент с дете в района на жп гарата в гр. Стара Загора

2 Август 2018 г.

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за възникнал инцидент с дете в района на жп гарата в гр. Стара Загора.

До момента е установено, че на 1 август 2018 г., около 17,30 часа, в гр. Стара Загора, 13-годишно момче се намирало в района на жп гара - гр.Стара Загора. Детето се качило на покрива на товарен вагон, при което се е образувала волтова дъга и при контакт с тялото му е нанесла телесни увреждания.

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за възникнал инцидент с дете в района на жп гарата в гр. Стара Загора.

До момента е установено, че на 1 август 2018 г., около 17,30 часа, в гр. Стара Загора, 13-годишно момче се намирало в района на жп гара - гр.Стара Загора. Детето се качило на покрива на товарен вагон, при което се е образувала волтова дъга и при контакт с тялото му е нанесла телесни увреждания. Пострадалият незабавно е бил транспортиран за оказване на спешна медицинска помощ в ЦСМП – Стара Загора, с тежки изгаряния и опасност за живота. След извършването на първоначалните медицински манипулации, насочени към преодоляване на непосредствената опасност за живота му, момчето е било транспортиран до Клиника по изгаряния в гр.Пловдив, където и към момента продължава лечението му.

От момента на извършване на деянието се провеждат необходимите процесуално-следствени, насочени към изясняване  и установяване на всички  факти и обстоятелства по случая.