Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж за грабежи

5 Юни 2018 г.

 Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж, на когото повдигнато обвинение за това, че в периода от 27 февруари 2018 г. до 7 март 2018 г., включително, в условията на продължавано престъпление отнел чужди движими вещи от владението на четири жени, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила  -  престъпление по чл. 198 ал.1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж, на когото е повдигнато обвинение за това, че в периода от 27 февруари 2018 г. до 7 март 2018 г., включително, в условията на продължавано престъпление отнел чужди движими вещи от владението на четири жени, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила  -  престъпление по чл. 198 ал.1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че в гр. Пловдив, в горепосочения период, обвиняемият отнел пари и лични вещи от четири жени, като ги проследил и издърпал найлоновите чанти, които те носили и били поставили в тях дамски портмонета и други вещи. Стойността на отнетите вещи и пари е общо 674 лева. Обвиняемият е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража”. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др.