Осмокласници гостуваха в Окръжна прокуратура-Стара Загора в Деня на отворените врати

27 Април 2017 г.

Ученици от 8 клас от Профилирана природоматематическа  гимназия „Гео Милев“-Стара Загора гостуваха в Окръжна прокуратура-Стара Загора в Деня на отворените врати. Те се срещнаха с Нейка Тенева, заместник окръжен прокурор в една от залите на Съдебната палата в града преди няколко дни

Ученици от 8 клас от Профилирана природоматематическа  гимназия „Гео Милев“-Стара Загора гостуваха в Окръжна прокуратура-Стара Загора в Деня на отворените врати. Те се срещнаха с Нейка Тенева, заместник окръжен прокурор в една от залите на Съдебната палата в града преди няколко дни.  По време на разговора прокурор Тенева разказа на учениците за Конституцията на Република България, за правата и задълженията на гражданите, за съдебната власт, държавата и др.  Осмокласниците проявиха интерес за протичането на един съдебен процес и къде е мястото на съдията, прокурора, съдебните заседатели, адвоката и подсъдимия в залата. Учениците попитаха, ако завършат специалността „Право“, как могат да станат прокурори.  Нейка Тенева им обясни за функцията на прокурора и отговори на всички поставени от тях въпроси.

„Денят на отворените врати“ в Окръжна прокуратура-Стара Загора се проведе по повод Деня на Конституцията и юриста, който се отбелязва всяка година на 16 април.