28 Март 2017 г.

„Дни на отворените врати“ стартират в шестте окръжни и 27-те районни прокуратури в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив

Сподели

В шестте окръжни и 27-те районни прокуратури в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която обхваща районите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Смолян, Пазарджик и Кърджали, стартира инициативата „Ден на отворените врати“. 

В шестте окръжни и 27-те районни прокуратури в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която обхваща районите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Смолян, Пазарджик и Кърджали, стартира инициативата „Ден на отворените врати“.  Поводът е Деня на Българската Конституция и юриста, който се отбелязва всяка година на 16 април. На тази дата през 1879 г. от Учредителното събрание във Велико Търново е приета първата конституция на България - Търновската Конституция.

В „Дните на отворените врати“ ученици и студенти ще гостуват при прокурорите от апелативна зона-Пловдив, които ще ги запознаят с Конституцията, правата и задълженията, съдебната власт, както и ще дискутират по различни правни теми. Инициативата в прокуратурите стартира на 28 март 2017 г. и приключва на 9 май 2017 г.