34 дежурни прокурори в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив ще приемат сигнали за изборни нарушения на 5 и 6 ноември 2016 г.

4 Ноември 2016 г.

34 дежурни прокурори в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни и 27 районни прокуратури, ще приемат сигнали за изборни нарушения на 5 и 6 ноември 2016 г.   Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори и референдуми, утвърдени със заповед на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.  

 34 дежурни прокурори в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни и 27 районни прокуратури, ще приемат сигнали за изборни нарушения на 5 и 6 ноември 2016 г.  Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори и референдуми, утвърдени със заповед на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.

Сигнали за евентуално извършени престъпления против политическите права на гражданите, свързани с провеждането на изборите и референдума, следва да се подават до дежурния прокурор в съответната районна прокуратура.

В Районна прокуратура-Пловдив гражданите могат да се обръщат към Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив и Румяна Зайкова-Калеева, зам.-районен прокурор.

На 5 ноември 2016 г. дежурните прокурори ще работят от 8,30 до 18 часа. На 6 ноември 2016 г. дежурството съвпада с началото на изборния ден, както е обявен по закон, и приключва един час след обявяване на края на изборния ден от Централната избирателна комисия.