За три дни по бързо производство на Окръжна прокуратура – Смолян са осъдени двама обвиняеми за отвличане на 45-годишна жена

27 Юни 2024 г.

Днес, 27 юни 2024 г., по бързо производство на Окръжна прокуратура – Смолян са осъдени А.Б., на 46 г., и 37-годишната Д.Б. Те са признати за виновни за това, че на 25 юни 2024 г.,  в гр. Смолян, кв. "Устово“ – нова пътна отсечка, са отвлекли 45-годишна жена с цел противозаконно лишаване от свобода – престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Смолян е наложил на А.Б. наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. На Д.Б. е наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години. Съдът е отнел в полза на държавата и лек автомобил, марка „Мерцедес“, който е бил средство за извършване на престъплението. Наказанията са наложени след споразумение, одобрено от Окръжен съд – Смолян.  Определението на съда е окончателно.

А.Б. и Д.Б. са осъдени по бързо производство само три дни след извършване на деянието. „Ще бъдем безкомпромисни в борбата с престъпленията срещу личността и в това число с тези, извършени в условията на домашно насилие“, заяви Атанас Илиев, заместник-окръжен прокурор на гр. Смолян. 

Спрямо А.Б. е приведена в изпълнение и четиримесечна присъда лишаване от свобода за подпалване на лек автомобил, в чийто изпитателен