Окръжна прокуратура – Смолян наблюдава досъдебно производство за възникнал пожар в жилище, при който е загинала жена, а други четирима са обгазени

19 Януари 2024 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Смолян се извършва разследване по досъдебно производство за установяване на причините за възникнал пожар в гр. Смолян, при който е загинала Е.О., на 67 г., а още четири лица – две жени на 37 г. и на 39 г., 17-годишно момиче и момче на 15 г., са получили обгазяване.

На 19 януари 2024 г., около 00,35 ч., на тел. 112 е бил получен сигнал за възникнал пожар в апартамент в гр. Смолян. Жилището е собственост на 67-годишната Е.О. След получаване на сигнала на място са пристигнали полицейски екипи и пожарникари, които са угасили огъня. При пожара е загинала Е.О., като тялото й е било открито в една от стаите. Обгазяване са получили други четири лица - две жени, на 37 г. и на 39 г., 15-годишно момче и 17-годишно момиче, които живеели в съседство. Те са били откарани  и настанени в болница.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Смолян ще се извърши обективно, пълно и всестранно разследване за изясняване на фактите и обстоятелствата във връзка с възникналия пожар.

По досъдебното производство се разпитват свидетели, ще бъдат назначени съдебномедицинска, пожаротехническа и др. експертизи, както и приобщени веществени доказателства и др.

Срокът за приключване на разследването е двумесечен.