Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за двойно убийство в с. Маноле, извършителят се е самоубил Сподели

5 Декември 2023 г.

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършено двойно убийство в с. Маноле, обл. Пловдив – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Днес, 5 декември 2023 г., в ранните часове, е бил подаден сигнал на тел. 112 за това, че в с. Маноле, обл. Пловдив, 40-годишен мъж е застрелял с ловна пушка родителите на съпругата си, прострелял е брат й, а след това се е самоубил. На място са пристигнали полицейски екипи. При огледа е иззето използваното оръжие – незаконно притежавана ловна пушка. 36-годишният пострадал мъж е настанен в болница. Според първоначалните доказателства причината за инцидента са влошени семейни отношения. Извършват се действия по разследването.

Подробности по случая бяха представени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратурата-Пловдив и МВР. В него участваха гл. комисар Живко Коцев, главен секретар на МВР, Ваня Христева, окръжен прокурор на гр. Пловдив, и ст. комисар Георги Чергов, директора на ОД на МВР – Пловдив.