Три училища в Пловдивско получиха книги за библиотеките си от Районна прокуратура – Пловдив като награда за участие в Образователната програма на ВСС

31 Октомври 2023 г.

Три училища в Пловдивска област получиха от Районна прокуратура – Пловдив книги от българската и световна класика като награда за участието им в Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.  Четивата бяха предадени днес, 31 октомври 2023 г., от Петър Петров, районен прокурор на гр. Пловдив, на Пенко Рисков, директор на СУ „Софроний Врачански“,  гр. Пловдив, на Красимира Александрова, зам.-директор на СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Пловдив,  и на Тоня Коева, директор на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с. Труд, обл. Пловдив. С книгите ще бъде обогатен фонда на библиотеките в трите училища.

На срещата присъстваха Румяна Зайкова – Калеева и Атанас Илиев, зам.-районни прокурори, и прокурорите Димитринка Русинова и Димитър Костов, като всички те са лектори по Образователната програма на ВСС. Учителите благодариха за книгите и за интересните уроци по право, представени от прокурорите през учебната година. 

Образователната програма на ВСС се реализира съвместно с Министерството на образованието. Нейната цел е формиране на правна грамотност и култура сред учениците и постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие.