По бързо производство Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за грабеж спрямо таксиметров шофьор

8 Юни 2023 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство М.Ч., на 18 г., за това, че на 6 юни 2023 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, е отнел чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила - престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 6 юни 2023 г., около 2 ч., М.Ч. наел такси от летище София към гр. Казанлък. По време на пътуването той употребил алкохол. Пристигайки в гр. Казанлък,  М.Ч. нанесъл два юмручни удара на таксиметровия шофьор и отнел пари и др. вещи, които се намирали на таблото на автомобила.

М.Ч. е осъждан за кражби, като е изтърпял последната присъда лишаване от свобода за срок от една година  и четири  месеца през юли 2022 г..

Днес, 8 юни 2023 г., Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.