Прокурори от Окръжна прокуратура–Пазарджик изнесоха лекция пред ученици от ЕГ „Бертолт Брехт“ в града за Конституцията и съдебната власт по Образователната програма на ВСС

18 Април 2023 г.

Днес, 18 април 2023 г., прокурори от Окръжна прокуратура–Пазарджик изнесоха лекция по право пред ученици от 11 клас от Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ в града. Срещата се проведе по Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратура“.

Васил Малинов, заместник-окръжен прокурор, и Стефан Пешев, прокурор, изнесоха лекция пред гимназисти, които се обучават в профилите „История на цивилизациите“ и „Философия“. Те говориха за Конституцията на Република България, правата и задълженията на гражданите, разделението на властите, структурата на съдебната система и професията на магистратите. Прокурорите обясниха и за опасностите от употребата на наркотични вещества и за престъпленията, извършвани от наркозависими лица. Учениците задаваха много въпроси по представените теми.

Предстоят още две срещи на магистратите от Окръжна прокуратура–Пазарджик с ученици от 11 клас на Езиковата гимназия „Бертолт Брехт“ по Образователната програма на ВСС.