Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем 45-годишен мъж за причиняване на катастрофа, при която са загинали двама мъже край гр. Садово

24 Януари 2023 г.

Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем А.Ю., на 45 г., за това, че на 12.12.2022  г. на главен път I-86 в района край гр. Садово, обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил БМВ, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице - С.Р., на 31 г., и С.Т., на 33 г. – престъпление по чл. 343 ал. 3 пр. 5 буква „Б“ пр. 1 вр. ал. 1 буква „В“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият А.Ю. е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намира на лечение в болнично заведение заради влошеното си здравословно състояние вследствие на пътнотранспортното произшествие.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Пловдив се провеждат действия по разследването. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са установили телесните повреди и причината за смъртта на двамата мъже, починали при катастрофата. Според изготвената химическа експертиза в кръвта на обвиняемия А.Ю. не е открито наличие на алкохол и наркотични вещества. Очаква се изготвянето на автотехническа експертиза по делото, която да изясни механизма на извършеното деяние, след което ще се премине към приключване на разследването и изготвяне на обвинителен акт.