Районна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем мъж за кражба на пари от зеленчуковия пазар в гр. Кърджали

5 Октомври 2022 г.

Районна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем С.Е. на 42 г., за това, че на 25.07.2022 г. в района на Пазара на производителите в гр. Кърджали отнел чужди движими вещи – пари на стойност 310 лв. от владението на пострадалата жена, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява опасен рецидив - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 29, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 25 юли 2022 г., С.Е. се разхождал в района на Зеленчуковия пазар в гр. Кърджали. Той забелязал, че на метална количка за продажба на варена царевица били оставени два полиетиленови плика. В единия от тях имало стотинки, а в другия книжни левове. С.Е. видял, че жената, която продавала царевицата,  почиствала работното си място. Когато се навела, той се приближил и отнел плика с книжните пари, в който имало общо 310 лева. С.Е. избягал, като по-късно е бил установен от полицейските органи.

На 3.10.2022 г. С.Е. е бил привлечен като обвиняем по горепосочения текст от НК, а на 04.10.2022 г. по искане на Районна прокуратура – Кърджали спрямо него е била взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ от съда. 

Определението на Районен съд – Кърджали може да се обжалва и протестира.