Районният прокурор Чавдар Грошев изнесе доклад на международна конференция по сигурността в гр. Пловдив

3 Октомври 2022 г.

Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев изнесе доклад по време на международната конференция „Изкуственият интелект в сферата на сигурността – предимства и заплахи“, организирана от Висшето училище по сигурност и икономика, гр. Пловдив. Форумът се проведе в петък, а в него участваха изтъкнати учени от България и чужбина.

Докладът на Чавдар Грошев, който е доктор по право, е бил на тема „Запазване на местопроизшествието и ролята му за разследването в досъдебната фаза на наказателния процес“. Написан е в съавторство с Д. Попов, служител в Апелативна прокуратура-Пловдив.

Прокурор Грошев е автор на поредица от публикации в сферата на наказателноправните науки в български и чуждестранни издания. 

„Форумът беше изключително полезен с оглед на съвременните предизвикателства в сферата на сигурността“, каза прокурор Грошев. Той е преподавател по правни науки във Висшето училище по сигурност и икономика, чийто президент проф. Георги Манолов е бил председател на комитета за организиране на конференцията.