Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа мъж, нанесъл побой на негов познат и му отрязал част от ухото

19 Януари 2022 г.

Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа мъж, нанесъл побой на негов познат и му отрязал част от ухото

Районна прокуратура - Хасково - Териториално отделение - Димитровград привлече като обвиняем К.М., на 57 г., за причиняване на средна телесна повреда с користна цел при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.131а, вр.чл. 131, ал.1, вр. чл.129, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14 януари 2022 г. пострадалият мъж отишъл на гости в дома на обвиняемия в гр. Димитровград. Двамата били познати. В жилището консумирали алкохол. В  ранните часове на 15 януари 2022 г., обвиняемият К.М. поискал от пострадалия да му даде нотариален акт за собствен наследствен недвижим имот – апартамент. Пострадалият не се съгласил. Поради тази причина  К.М.  взел нож и му отрязал част от ушната мида на едното ухо и нанесъл прорезна рана на дясното бедро. Впоследствие с бухалка го удрял по цялото тяло. Пострадалият напуснал дома на К.М.  и бил подаден сигнал в полицията.

Извършени са процесуални-следствени действия в дома на К.М., иззети са биологични следи и назначени експертизи.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Предстои Районна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването е в начална активна фаза.