По досъдебно производство на Районна прокуратура – Кърджали е осъден обвиняем, нанесъл побой на мъж на паркинг и му отнел златен синджир

18 Януари 2022 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Кърджали е осъден обвиняем, нанесъл побой на мъж на паркинг и му отнел златен синджир

Днес, 18 януари 2022 г., по досъдебно производство на Районна прокуратура – Кърджали е осъден Д.Й., на 22 г. Той е признат за виновен за това, че на 7.09.2021 г. в гр. Кърджали отнел чужда движима вещ – златен синджир с тегло 37 грама от владението на другиго – 35– годишен мъж, с намерение противозаконно да го присвои като употребил за това сила – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Кърджали е наложил на Д.Й. наказание от 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години.

На 7 септември 2021 г., пострадалият 35-годишен мъж си закупил цигари от денонощен магазин в гр. Кърджали, след което преминал през близкия паркинг. Там се били събрали десетина младежи. Те му направили път да се придвижи между тях, а през това време Д.Й. го нападнал в гръб. Той го ударил в областта на главата и гърба. Пострадалият паднал на земята, при което Д.Й. му издърпал и отнел златния синджир.

Д.Й. се е признал за виновен за извършеното деяние. Наказанието е наложено по споразумението, одобрено от Районен съд – Кърджали.

Определението на съда е окончателно.