По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 27 – годишен мъж за кражба на катализатори от автомобили

11 Декември 2020 г.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 27 – годишен мъж за кражба на катализатори от автомобили

спрямо 27 – годишен мъж за кражба на катализатори от автомобили

По искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.С., на 27 г., за това, че в периода от 21.10.2020 г. до 23.10.2020 г., /на неустановена дата/, в гр. Казанлък, от лек автомобил, марка “Мерцедес С 180”, в съучастие като извършител с И.Я.,  в условията на опасен рецидив, чрез използване на МПС – лек автомобил. марка “Хонда Акорд” и чрез използване на техническо средство - електрически трион, е отнел чужди движими вещи – част от ауспуховата система / ауспух и катализатор/, от владението на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 196 ал.1 вр. чл. 195 ал. 1 вр. чл.194 ал. 1,вр. чл. 29 ал.1 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

По досъдебно производство е установено, че за времето от октомври 2020 г. до ноември 2020 г., обвиняемият Е.С., в съучастие с други лица, е извършил и поредица от кражби на катализатори от автомобили в района на гр. Казанлък. 

До момента са извършени разпити на свидетели, следствен експеримент, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

 Обвиняемият Е.С. е осъждан  многократно и настоящите престъпления е извършил в условията на опасен рецидив.

Определението на съда подлежи на обжалване.