По обвинителен акт на Районна прокуратура –Стара Загора е осъден 38-годишен мъж на затвор за кражба на меден радиатор от локомотив

24 Ноември 2020 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура –Стара Загора е осъден 38-годишен мъж на затвор за кражба на меден радиатор от локомотив

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден А.С., на 38 г., в това, че вечерта на 31.08./01.09.2020 г. в гр.Стара Загора, чрез използване на техническо средство – самоделно направен гаечен ключ, отнел чужда движима вещ – меден радиатор за локомотив на стойност 568,58 лева, собственост на БДЖ  „Товарни превози“ ЕООД, без съгласието на представляващия търговското дружество, с намерение противозаконно да я присвои, като кражбата представлява опасен рецидив -  престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.4 вр.чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд - Стара Загора, на А.С. е наложено наказание от  2 години и 10 месеца „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

През месец август 2020 г., А.С. решил да извърши кражба. За целта той се снабдил с техническо средство - гаечен ключ и се отправил към Локомотивното депо в гр. Стара Загора. От локомотив, който бил за ремонт, А.С. демонтирал и отнел меден радиатор. Той смятал да предаде за вторични суровини. По-късно А.С. бил задържан от органите на полицията и при обиск бил иззет процесния радиатор.

А.С. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер – кражби. Изтърпявал е различни по вид и размер наказания. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Определението на Районен съд – Стара Загора е окончателно.