По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден 21-годишен мъж за счупване на стъкло на автомобил

20 Ноември 2020 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден 21-годишен мъж за счупване на стъкло на автомобил

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Р.К., на 21 г., за това, че на 16.09.2019 г., в гр.Стара Загора, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно, без причина, счупил стъкло на лек автомобил, собственост на лекар, на публично място - паркинг на болница, като деянието представлява опасен рецидив, тъй като подсъдимият вече е търпял ефективно наказание лишаване от свобода – престъпление по чл. 325 ал. 5 във вр. ал. 1 вр. чл. 29 ал. 1 от НК.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загара, на Р.К. е наложено наказание от 7 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

На 16 септември 2019 г., Р.К. се разхождал в района на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в гр.Стара Загора. Той видял пострадалата, която паркирала своя личен автомобил на паркинга пред Спешното отделение на болницата, за да отиде на работа.  Подсъдимият доближил жената и поискал от нея да му даде мобилния си телефон, но не посочил причина за искането си. Пострадалата лекарка отказала да му даде телефона си и влязла в Спешното отделение. Тогава    подсъдимият взел камък от земята и счупил предното дясно стъкло на автомобила и се прибрал в квартал „Лозенец“, гр. Стара Загора. След като била уведомена за случилото се, жената подала сигнал в полицията.

Определението на Районен съд – Стара Загора е окончателно.