По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пловдив са осъдени майка и син за умишлено убийство на 63-годишен мъж

19 Ноември 2020 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пловдив са осъдени майка и син за умишлено убийство на 63-годишен мъж

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пловдив са осъдени Е.А. и С.С., майка и син, за това, че на 27 декември 2018 г., гр. Пловдив, в съучастие като извършители, умишлено са умъртвили 63-годишния П. С., като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал.1 вр. чл. 115 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Пловдив  наложи на Е.А. наказание от 17 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и на С.С. – наказание от 15 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

Двамата подсъдими трябва да заплатят солидарно на гражданския ищец – син на пострадалия, сумата от 50 000 лева, представляващи обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди в резултат на престъплението.

На 27 декември 2018 г. подсъдимият С. С. и майка му Е. А. се събрали в квартирата на нейния приятел – пострадалия П. С. в гр. Пловдив, за да празнуват Стефановден. Празненството започнало от обяд. Тримата употребили голямо количество алкохол, при което се стигнало до скандал, завършил с убийството на домакина П. С.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.