Апелативният съд в Пловдив остави в ареста тримата мъже, привлечени като обвиняеми от Окръжна прокуратура – Пловдив за грабеж от дома на 81-годишна жена в село Белозем

9 Юни 2020 г.

Днес, 9 юни 2020 г., Апелативният съд в Пловдив остави в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ тримата мъже

Днес, 9 юни 2020 г., Апелативният съд в Пловдив остави в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ тримата мъже, привлечени като обвиняеми от Окръжна прокуратура – Пловдив за грабеж от дома на 81-годишна жена в с. Белозем, обл. Пловдив. Втората съдебна инстанция отхвърли като неоснователни  жалбите им за промяна на мерките в по-леки.

Срещу А. В., А. Р.  и Т. В. е повдигнато обвинение за това, че в съучастие, на 8.02.2020 г. в Белозем са извършили грабеж с причиняване на средна телесна повреда на 81-годишна жена. Те влезли в дома й, като я заплашвали, като тя паднала и си счупила крака. От къщата взели малък бойлер за топла вода, мобилен телефон и микровълнова фурна.

Апелативният съд е преценил, че са налице всички предпоставки за потвърждаване на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Окръжен съд- Пловдив спрямо тримата. По делото са събрани достатъчно доказателства от разпитите на свидетели и направените експертизи, от които може да се направи обосновано предположение, че са извършили деянията, в които са обвинени. Законът предвижда за повдигнатите обвинения наказания от 5 до 15 години „лишаване от свобода“. И тримата имат богато съдебно минало, като Т.В. е осъждан 11 пъти. За това съдът смята, че при по-лека мярка за неотклонение за всеки един от тях има опасност да извърши престъпление. Обвинението за Т. В. е, че е извършил последното деяние в условията на опасен рецидив.

Определението на съда е окончателно.