Конкурс за заемане на 1 /една/ щатна бройка за длъжността „съдебен секретар“

ВОЕННО-ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СОФИЯ
на основание Заповед № РД-08-529/08.07.2024г.
на административния ръководител – военно-окръжен прокурор
О Б Я В Я В А :
КОНКУРС конкурс за заемане на 1 /една/ щатна бройка за длъжността „съдебен секретар“ в служба „Регистратура, деловодство и архив“ в Специализирана администрация на Военно-окръжна прокуратура-София, при условията на чл.67, ал.1,т.1 от КТ.

 

Описание на длъжността:
  • Съдебният секретар във Военно-окръжна прокуратура – София подпомага дейността на прокурорите, военните следователи и съдебните служители, като извършва компютърна и техническа обработка на документите, съобразно дадените му указания. В дейността си е пряко подчинен на завеждащия служба „Регистратура, деловодство и архив“.
Изисквания към кандидатите
Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:
Общи изисквания:
  • са български граждани, граждани  на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  • не са поставени  под запрещение;
  • не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер;
  • е са лишени по съответен ред от правото да заемат определена длъжност;
  • отговарят  на изискванията за несъвместимост по чл.340а, ал.2 от ЗСВ;
  • имат завършено средно образование;
  • отговарят на изискванията за заемане на длъжността, предвидени в нормативните актове, в ПАПРБ, в класификатора на длъжностите в администрацията издаден от Прокурорската колегия на ВСС и в длъжностната характеристика за длъжността.
  • За заемането на длъжността не се изисква трудов стаж и професионален опит.
Допълнителни изисквания:
  • познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността и компетентността на длъжността, която заема;
  • комуникативност, организираност, умение за работа в екип, лоялност.
  • отлични машинописни, компютърни и организационни умения;
  • познания по общи деловодни техники, съвременни офис процедури, работа със стандартно офис оборудване;
  • отлични познания по стилистика, правопис, граматика и пунктуация.
Начин на провеждане на конкурса:
Конкурсът ще се проведе от комисия назначена със заповед на административния ръководител на ВОП-София, на два етапа:
Първи етап / по документи / - разглеждане на постъпилите заявления и приложените документи и допускане до конкурс на кандидатите, които напълно отговарят на изискванията; изготвяне на списъци с допуснатите и недопуснати кандидати.
Втори етап  - кратък изпит за проверка на компютърните умения за работа с MS Office -  препис и диктовка на текст в Word и създаване и попълване на таблица в Еxcel; събеседване с кандидатите; оценяване на кандидатите;
Изпитът и събеседването с кандидатите ще се проведе по възходящ ред на входящият номер на заявлението за участие в конкурса.
Допуснатите до участие в конкурса кандидати ще бъдат оценявани по следните показатели: - показани практически компютърни умения; - познаване на Правилника за администрацията на ПРБ, Етичния кодекс на съдебните служители и Глава ХVІІІ от ЗСВ; - комуникативни умения; - релевантен опит относим към изискванията за длъжността; - професионална мотивация за работа в ПРБ; -събеседване по въпроси и решения на специфични проблеми свързани с дейността.
Оценяването на кандидатите ще се извършва с оценки от 1 до 6 във възходящ ред, с точност до 0,50. Всеки член на комисията ще поставя оценка във формуляр, като крайната  оценка се получава като средноаритметичен резултат от оценките на всеки член на комисията по всеки от показателите.
Въз основа на полученият резултат при вторият етап на конкурса, комисията ще класира кандидатите. Класират се само кандидатите получили оценка най-малко 4,50. За спечелил конкурса ще се счита  кандидата получил най-висок резултат и класиран на първо място. Спечелилия конкурса кандидат ще бъде поканен за сключване на трудов договор при условията на чл. 67, ал.1, т.1 от КТ.
При липса на подадени заявления или на допуснати кандидати ще бъде прекратена конкурсната процедура. При допускане на един или двама кандидати конкурс ще бъде проведен.
Необходими документи за участие в конкурса:
  • писмено заявление за участие в конкурса (свободен текст);
  • автобиография подписана от кандидата;
  • заверен препис /копие/ от документ за придобита образователно–квалификационна степен;
  • заверен препис / копие/ от документ за допълнителна квалификация – компютърна грамотност (да се представи оригинал за сравняване);
  • заверени преписи /копия/ от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионален опит (да се представят оригинали за сравняване);
  • удостоверение за наличие или липса на данни за обвинения по неприключени наказателни производства;
  • медицинско свидетелство за работа;
  • декларация от кандидата по чл.95, ал.2, т.1  от ПАПРБ (получава се при подаване на документите от ВОП-София);
От кандидатите не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от МП, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.
Декларация по чл. 95, ал.2, т.2  от ПАПРБ се подава от лицето, избрано в конкурсната процедура.
 
Място и срок  на подаване на документите за участие в конкурса
Документи за участие в конкурса се подават в срок от един месец считано от датата следваща датата на публикуване на обявата.
Адрес за получаване на декларацията по чл. 95, ал.2, т.1 от ПАПРБ и подаване на документите за участие в конкурса(лично или чрез пълномощник):гр.София, ул.”Позитано”№ 24а, ет.1
Всички кандидати могат да се запознаят предварително с длъжностната характеристика за конкурсната длъжност при подаване на документите.
 
Място за обявяване на списъците или други съобщения във връзка с конкурса:
 
Таблото на партера на сградата на Военно-окръжна прокуратура – София /непосредствено след входа за граждани/, интернет-страницата на ВОП-София - http://prb.bg/vopsofia/bg/
За справки тел. 02/9216061 и 02/9216013.
Обявата е публикувана във вестник.„24 часа“ на 10.07.2024г.

Прикачени документи