Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се провеждат активни действия по разследване на нападение над жена в гр. Оряхово

3 Август 2023 г.

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Оряхово, се водят активни действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – причиняване на средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Вечерта на 01.08.2023 г. прокурор от Районна прокуратура - Враца е бил уведомен за публикация в социална мрежа за извършено насилие над възрастна жена в гр. Оряхово.

В късните часове на същия ден са били предприети действия за установяване на фактите за извършеното деяние чрез изискване на информация от ОД МВР гр. Враца.

Незабавно след постъпването на материалите от полицията в Районна прокуратура – Враца преписката е била разпределена на наблюдаващ прокурор за предприемане на спешни действия.

Понастоящем е установено, че около 13,30 ч. на 01.08.2023 г. в дом на ул. „Климент Охридски“ в гр. Оряхово бил нападната 66-годишната Е.И. На жената бил нанесен удар с дървен предмет (бухалка) в областта на главата.

В хода на разследването на престъплението наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване от жилището на евентуалния извършител на деянието. Назначени са експертизи - съдебномедицинска и психологопсихиатрични. Проведени са разпити на свидетели.

Предстои преценка на събраните доказателства по делото с оглед привличане на извършителя на деянието в качество на обвиняем и вземане на съответната най-тежка мярка за процесуална принуда спрямо него.