Граждани на Полша са с наложени наказания за хулигански действия на път Е79

15 Април 2022 г.

               С наложени наказания приключи делото, водено от Районна прокуратура – Враца срещу гражданите на Полша, привлечени към наказателна отговорност за извършени от тях непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Престъплението е квалифицирано по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

               На 12.04.2022 г. на път Е79 от гр. Монтана за гр. Враца, в района на „Железния мост“, при управление на моторно превозни средства – влекачи с ремаркета, двамата чуждестранни граждани препречили движение на друг водач. Те го принудили да спре и го приближили, демонстрирайки агресивно поведение – викали и блъскали по автомобила му. Единият от тях с гумена палка счупил стъкло на колата, а другият нанесъл удари с юмрук в областта на лицето на пострадалия.

               В хода на разследването на инцидента извършителите на деянието са били установени.

               Обвиняемите са се признали за виновни и са сключили споразумение с Районна прокуратура – Враца.

               Днес, 15.04.2022 г., съдът е одобрил сключеното между страните споразумение.  На обвиняемите полски граждани са наложени наказания „лишаване от свобода“ от по 3 месеца за всеки с 3-годишен изпитателен срок. Те са лишени и от право на управление на МПС за 3 месеца.

               Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.