Районна прокуратура – Враца задържа за срок до 72 часа жена, обвинена за грабеж над възрастен мъж

8 Декември 2023 г.

Районна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем 69-годишната И.П. по досъдебно производство за извършен грабеж.

На 06.12.2023 г.  около 17,00 ч. 86-годишния  К.П.  бил в дома си  в с. Градешница. Тогава И.П, с която той се познавал  отдавна,  проникнала в дома му. След като го съборила на земята, му нанесла множество удари в областта на главата и тялото с парче дърво и метална лопата и му отнела  сумата от 200 лв.  По случая е било образувано досъдебно производство. В хода на проведеното разследване  е  извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, назначена е съдебно  медицински експертиза, която да установи какви са телесните увреждания  на пострадалия и механизмът на настъпването им. И.П е признала за престъплението и е посочила местонахождението на отнетата парична сума.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемата е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителката на престъплението.