Обвиняем за грабеж над жена в гр. Бяла Слатина е предаден на съд

25 Октомври 2023 г.

Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ц.Д., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

През периода м. март 2023 – м. май 2023 г. обвиняемият живеел на семейни начала с Н.Н. По време на съвместното им съжителство между тях имало недоразумения, като се стигало и до физическо насилие от страна на мъжа.

Сутринта на 05.05.2023 г. в гр. Бяла Слатина жената вървяла с дъщеря си по улица в района на куриерска фирма, когато я пресрещнал Ц.Д. Недоволен от това, че тя не му отговорила на телефонно обаждане, я ударил в ухото.

Пострадалата се затичала към отсрещната страна на улицата, но обвиняемият я настигнал. Избутал я до преграда, хванал я с ръка за шията и я натискал с лакътя. Въпреки виковете на жената той продължил да я души. Издърпал от ръката ѝ телефон и я заплашил с побой.

Служители на куриерската служба станали свидетели на инцидента. Казали на нападателя да спре, на той им казал да не се намесват, като в противен случай щяло да има последствия и за тях. Впоследствие продал телефона за 50 лева.

Пострадалата Н.Н. подала сигнал в Районното управление на полицията, след което била прегледана от съдебен лекар. Незаконно отнетата вещ била открита.

По досъдебното производство са извършени експертизи – съдебномедицинска, съдебнооценителна и видеотехническа.

            Предстои делото да продължи в съда.