Районна прокуратура – Враца разследва побой, извършен в с. Търнава от група лица, спрямо 19-годишен младеж

5 Септември 2023 г.

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда и хулиганство.

На 04.09.2023 г. на публично място в с. Търнава, област Враца, на 19-годишния Д.С. бил нанесен побой. По първоначални данни ударите били нанесени с твърд предмет. На пострадалия била причинена черепно-мозъчна травма с временна опасност за живота.

В качеството на обвиняеми са привлечени 8 лица. Г.Б. (на 19 години), П.П. (на 46 години) и В.Щ. (на 18 години) са обвинени за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Техните съучастници - К.Л.

(на 31 години), Ц.Д. (на 24 години), Л.В. (на 39 години), М.П. (на 44 години) и Щ.Щ. (на 21 години), са привлечени към наказателна отговорност за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Извършеното от тях престъпно деяние се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

По искане на Районна прокуратура – Враца спрямо Г.Б., П.П, В.Щ. и К.Л.

са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“. Останалите обвиняеми по делото са с мерки за неотклонение „гаранция в пари“.