Обвиняем за нарушена заповед за защита от домашно насилие в с. Долна Кремена е предаден на съд с акт на Районна прокуратура – Враца

8 Август 2022 г.

Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Мездра, внесе в съда обвинителен акт срещу И.Р., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК.

На 17.07.2022 г. на обвиняемия И.Р. била връчена заповед за незабавна защита от домашно насилие, постановена от съда. С нея му били наложени мерки, включващи отстраняване и доближаване на жилище в с. Долна Кремена, община Мездра, което той съвместно обитавал с Б.М.

Още същия ден той нарушил съдебната заповед, като отишъл в имота на жената. Тя не посмяла да се прибере в дома си, страхувайки се, че обвиняемият отново ще я малтретира. Б.М. подала сигнал на телефон за спешни случаи 112.

На място бил изпратен дежурен полицейски наряд, който установил И.Р. в жилището, което му било забранено да доближава. Мъжът бил преведен в РУ на МВР гр. Мездра и задържан за срок до 24 часа.

Предстои делото срещу него за извършено престъпление против правосъдието да продължи в съда.