По искане на Териториалното отделение Попово към Районната прокуратура Търговище е задържан под стража обвиняем за извършване на кражба в условията на опасен рецидив

9 Ноември 2020 г.

По искане на Териториалното отделение Попово към Районната прокуратура Търговище е задържан под стража обвиняем за извършване на кражба в условията на опасен рецидив.

Многократно осъжданият 34-годишен Мирослав Л. е привлечен към наказателна отговорност за извършване на опит за кражба при условията на опасен рецидив. За престъплението по чл.196, ал.1, т.1 във вр. чл.194, ал.1 във вр. чл.29, ал.1, б."а" и б."б" във вр. чл.18, ал.1 от НК, мъжът е задържан до 72 часа с цел довеждането му в съда, където прокуратурата ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 07 ноември тази година около 14,40 ч. обвиняемият е проникнал в частен дом в гр.Попово и е направил опит да отнеме златни накити и сумата от 100 лева. Кражбата е останала недовършена поради независещи от дееца причини. Само няколко минути по-късно Мирослав Л. бил задържан в РУ"Полиция" - Попово, като оказал съпротива по време на задържането.