Обвинение и задържане за срок до 72 часа за млад мъж, извършил няколко кражби и опити за такива в Търговище

27 Февруари 2023 г.

Районна прокуратура - Търговище привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 27-годишен мъж, извършил четири кражби и два опита за кражба от различни обекти в града в условията на повторност. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо С.А., като предстои искането да бъде внесено за разглеждане.

За кратко време, на 26 февруари 2023 година, младият мъж успял да извърши общо четири посегателства над чужда собственост и два опита за такива. Чрез взлом на прозорец той проникнал в павилион в града, където извършил кражба на сума пари - около 200 лв. След това проникнал в хранителен магазин, откъдето взел около 50 лв. Чрез взлом на входна врата на офис, намиращ се в жилищна сграда в град Търговище, извършил кражба на велосипед, извършил и още една кражба на велосипед. Освен това младият мъж опитал да проникне противозаконно в още два обекта, частна собственост, като опитите му останали недовършени.

С.А. е добре известен на органите на реда и многократно е осъждан за кражби. Последно той бил осъден пред 2022 година, като Районен съд – Шумен му наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца, чието изтърпяване е отложено с 5 години. Деянията от 26 февруари са извършени именно в изпитателния срок по това осъждане.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище.