След споразумение с Районна прокуратура – Бяла, четирима мъже са осъдени за хулиганство, нанасяне на телесна повреда и унищожаване на чужда собственост.

 

 Искрен А., Ивайло А., Дилян А. и Самет А. всички от с. Дряновец, обл. Русе, се признаха за виновни за това, че на 11.11.2016 г. в с. Копривец, обл. Русе, в съучастие, извършили действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и в нанасяне на побой на двама мъже от с. Копривец, обл. Русе, чупене на пластмасова маса и дървени столове, хвърляне на парчета от столовете, чаши и стъклени бутилки. Престъпление по чл. 325,  вр.чл. 20 от НК. 

Четиримата са осъдени за  причиняване   на В. Д. и на Д. Д.  средна телесна повреда /престъпление по чл.129 от НК/. И за, унищожил противозаконно чужди движими вещи – 9 бр. столове от масивна чамова дървесина и 1 бр. маса, пластмасова, правоъгълна за 6 души, всичко на обща стойност 301,50 лв. собственост на Т. Д. от с. Копривец /престъпление по чл. 216,  вр.чл. 20 от  НК/.  Престъплението е извършено при пряк умисъл.

По делото причинените имуществени вреди са възстановени.

На четиримата извършители е наложено наказание от по  шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 НК да бъде отложено с изпитателен срок от три години и наказание обществено порицание, което да бъде изпълнено чрез отпечатване на присъдата на хартиен носител и поставянето й на информационно табло в кметство с.Дряновец, обл.Русе за срок от 10 дни.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.