Новоизбраният Административен ръководител на Районна прокуратура Търговище Мила Стайкова днес встъпи официално в длъжност

9 Февруари 2021 г.

На церемония в присъствието на колегите ѝ, Окръжният прокурор при Окръжна прокуратура Търговище  Диляна Стоянова връчи акт за встъпване в длъжност на Административния ръководител на Районна прокуратура Търговище Мила Стайкова, като ѝ пожела здраве и професионални успехи.

Прокурор Стайкова има над 21 години юридически стаж в Прокуратурата на Република България. В периода от април 2000 г. до април 2002 г. е Младши прокурор в Окръжна прокуратура Търговище. Преназначена е на длъжността Прокурор в Районна прокуратура Търговище, която изпълнява до октомври 2010 г.

С решение на ВСС по Протокол № 36/06.10.2010 г. е назначена на длъжност Заместник районен прокурор, а с решение на Прокурорската колегия по протокол № 22/17.06.2020 г. е определена за и. ф. Административен ръководител на Районна прокуратура Търговище. След проведен конкурс прокурор Мила Стайкова официално заема поста като титуляр.

Според нея дейността на Районна прокуратура Търговище следва да се развива в условията на приемственост и усъвършенстване на добрите практики, като естествено предизвикателство ще бъде организацията на работа след окрупняването на Районната прокуратура. В тази връзка основните усилия на административния ръководител ще бъдат насочени към създаване на единен колектив, оптимални условия за работа и налагане на единни стандарти по места.

Прокурор Стайкова залага на висока динамичност в работата на прокуратурата и създаване на относителна предвидимост в дейността на прокурорите.